Extra infoavond bewoners Odijkerweg: in gesprek over toekomstige plannen

04-06-2024

Op 23 mei vond er een extra infoavond plaats voor bewoners aan de Odijkerweg. De avond stond in het teken van het beantwoorden van vragen en het bespreken van getoonde denkrichtingen voor de toekomstige plannen van het stationsgebied.

Waarom deze doelgroep?
De extra bewonersavond was specifiek gericht op de bewoners aan de Odijkerweg. Deze keuze is gemaakt omdat de Odijkerweg in de kern van het plangebied ligt. Alle 53 huishoudens aan de Odijkerweg werden uitgenodigd, bestaande uit 4 huishoudens in Utrechtse Heuvelrug en 48 huishoudens in Zeist. Deze avond was niet bedoeld als extra participatiemoment, maar om deze bewoners bij te praten, omdat de plannen voor een nieuwe kern hun directe leefomgeving beïnvloeden. 

De bewonersavond werd door circa 40 mensen bezocht. Het doel van de avond was om contact te maken met individuele bewoners, gehoor te geven aan hun zorgen en hen inzicht te geven in het proces en de status van de planvorming. Ook wijkmanager Bram Wispelweij was aanwezig. Hij is het aanspreekpunt voor de wijk over alles wat niet met de gebiedsvisie te maken heeft. 

De gemeenten gaven een presentatie waarin de planning richting de gebiedsvisie en daarna werd toegelicht. Daarnaast werd er teruggeblikt op de participatie en hoe de stem van de bewoners aan de Odijkerweg hierin terugkomt. Er was veel ruimte voor vragen. En die werden dan ook veel gesteld: zowel informatieve als kritische vragen. We hebben deze zo goed mogelijk geprobeerd te beantwoorden. 

Hoewel niet alle bewoners geheel geruststellend naar huis gingen, de zorgen over de toekomst van hun woonplek blijven immers groot, waren er enkele bewoners die dankbaar waren voor de organisatie van deze avond. Ze waren blij met het contact met de projectgroep en het krijgen van meer inzicht in het proces en de afwegingen op de inhoud. 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze infoavond? Neem dan gerust contact op. U kunt ons mailen op contact@samenwerkenaandriebergen-zeist.nl. 

Afbeeldingen

 

Contact


contact@samenwerkenaandriebergen-zeist.nl of bel naar 14 030, en kies voor gemeente Zeist, op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur. En vraag naar de contactpersoon van dit project.


 

Over het project

Gebiedsvisie Driebergen-Zeist is een gezamenlijk project van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, met Provincie Utrecht als partner, en wordt begeleid door Posad Maxwan, Cocosmos, Stadkwadraat en De Wijde Blik.

Volg ons via

Icoon Facebook    Icoon Instagram     Icoon Mail 

 

 Logo Gemeente Utrechtse Heuvelrug           ​​​​​​ Logo Gemeente Zeist            ​​​​​​Logo Provincie Utrecht     

 
Cookie-instellingen