Terugblik op succesvolle infomarkt op 24 april

03-05-2024

De infomarkt van 24 april trok een indrukwekkend aantal bezoekers, met zeker meer dan  160 aanwezigen. De bijeenkomst verliep interactief en levendig, lees hier meer over de eerste inzichten.

Op 24 april werd de infomarkt gehouden, waarbij bewoners en geïnteresseerden de kans kregen om meer te weten te komen over de denkrichtingen voor het maken van de gebiedsvisie voor het gebied Driebergen-Zeist. De avond trok een indrukwekkend aantal bezoekers, met zeker meer dan 160 aanwezigen. Naast de goed vertegenwoordigde bewoners uit de directe omgeving en uit Driebergen en Zeist, waren ook mensen van verder weg gekomen die aangaven interesse te hebben in het wonen in dit gebied.

De bijeenkomst verliep interactief en levendig, waarbij veel stickers werden geplakt bij de denkrichtingen en er actief reacties werden opgehaald. Gesprekken werden gevoerd met het stedenbouwkundigbureau en de vertegenwoordigers van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, waarbij diverse ideeën en zorgen werden besproken. Veel gehoorde reacties hadden te maken met de sterke behoefte aan betaalbare woningen voor verschillende doelgroepen, het belang van groenvoorzieningen, het behoud van een dorpse uitstraling met name achter de Odijkerweg, en de toevoeging van voorzieningen om een nieuwe kern te ondersteunen. Het behouden van de hockeyvelden en de volkstuinen is ook een veelgehoorde wens. Lees hier de informatie terug die op de avond is getoond.

Momenteel zijn we bezig met het verwerken van alle informatie die tijdens de infomarkt is verzameld. Na de meivakantie volgt een online peiling over de denkrichtingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

 

Contact


contact@samenwerkenaandriebergen-zeist.nl of bel naar 14 030, en kies voor gemeente Zeist, op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur. En vraag naar de contactpersoon van dit project.


 

Over het project

Gebiedsvisie Driebergen-Zeist is een gezamenlijk project van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, met Provincie Utrecht als partner, en wordt begeleid door Posad Maxwan, Cocosmos, Stadkwadraat en De Wijde Blik.

Volg ons via

Icoon Facebook    Icoon Instagram     Icoon Mail 

 

 Logo Gemeente Utrechtse Heuvelrug           ​​​​​​ Logo Gemeente Zeist            ​​​​​​Logo Provincie Utrecht     

 
Cookie-instellingen