Bekijk de overzichtskaarten van de Gebiedsvisie Driebergen-Zeist

26-04-2024

Bekijk nu alle kaarten van de infomarkt over mogelijke invullingen van het gebied rond het station Driebergen-Zeist.

Tijdens de infomarkt op 24 april is er gesproken over mogelijke invullingen van het gebied rond het station Driebergen-Zeist, aan de hand van scenario’s en deelgebieden. Bij elke tafel stond één deelgebied van het stationsgebied centraal. De kaarten laten denkrichtingen zien, nog geen plannen. De kaarten zijn bedoeld om het gesprek over aan te gaan: welke mogelijkheid spreekt jou aan? Met welke ideeën ben je het eens? En met welke ideeën ben je het oneens?

Heb je vragen bij de kaarten (bekijk ze onderaan deze pagina): neem contact op. Dat kan door een mail te sturen via contact@samenwerkenaandriebergen-zeist.nl. Wil je dat we je terugbellen? Vraag dit in de mail en laat je telefoonnummer achter. Dan bellen we je op.

Hoe zijn deze kaarten tot stand gekomen?
Er zijn drie volledige scenario’s gemaakt voor het gehele stationsgebied. Dat betekent niet dat er gekozen moet worden tussen één van de drie scenario’s. Het stationsgebied is opgeknipt in vijf deelgebieden (vijf puzzelstukken):

Deelgebied 1: renbaan/volkstuinen
Deelgebied 2: hockeyvelden
Deelgebied 3: stationsgebied (incl. Odijkerweg-noord)
Deelgebied 4: achter de Odijkerweg (incl. Odijkerweg-zuid)
Deelgebied 5: de Reehorst

Ieder deelgebied kan in principe los beoordeeld worden. Alle goede bouwstenen moeten straks als een legpuzzel in elkaar vallen (het voorkeursscenario). Natuurlijk zit er samenhang tussen de verschillende invullingen per gebied: als we op één plek kiezen voor compacte bouw, biedt dat op een andere plek weer meer ruimte voor natuur. Bij elke deelgebied vragen we door op de drie gebiedsvisiethema’s die voort kwamen uit de straatgesprekken, de online peiling en betrokkeneninterviews.

Achter deze scenario’s zit een uitgebreide analyse op basis van divers onderzoek, bestaand beleid en bestaande kaders en inbreng van experts van gemeenten en provincies.

Hoe gaan we nu verder richting het voorkeursscenario?
De infomarkt op 24 april was het startpunt van het gesprek over de mogelijke invullingen van het gebied op basis van concrete kaarten. Na de meivakantie volgt een online peiling over de denkrichtingen. Tot slot voegen we alle terugkoppelingen samen in een volledig plan waar iedereen weer op mag reageren.

Afbeeldingen

 

Contact


contact@samenwerkenaandriebergen-zeist.nl of bel naar 14 030, en kies voor gemeente Zeist, op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur. En vraag naar de contactpersoon van dit project.


 

Over het project

Gebiedsvisie Driebergen-Zeist is een gezamenlijk project van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, met Provincie Utrecht als partner, en wordt begeleid door Posad Maxwan, Cocosmos, Stadkwadraat en De Wijde Blik.

Volg ons via

Icoon Facebook    Icoon Instagram     Icoon Mail 

 

 Logo Gemeente Utrechtse Heuvelrug           ​​​​​​ Logo Gemeente Zeist            ​​​​​​Logo Provincie Utrecht     

 
Cookie-instellingen