Thema 1: Groen als uitgangspunt

25-03-2024
623 keer bekeken

Het groen in Driebergen, Zeist en Odijk is belangrijk en heeft verschillende functies. Het zorgt voor een natuurlijke scheiding (grens) tussen Driebergen en Zeist, waardoor het eigen dorpskernen zijn. Ook biedt het groen rust en is het goed voor dieren, planten en onszelf.

Het groen is een belangrijke waarde voor inwoners. Veel mensen genieten van de bossen en parken om in te wandelen, tot rust te komen en dieren te zien: “Als je in dat stuk groen gaat wandelen kom je vaak een hert tegen.”

Dit willen betrokkenen meegeven voor de gebiedsvisie:

  • Onderschat de waarde van groen niet.
  • Betrek het groen bij de woningbouwplannen in het stationsgebied, zodat het zorgt voor natuurlijke grenzen tussen bewoonde gebieden.
  • Zorg ervoor dat dieren in het gebied nog steeds prettig kunnen leven en mensen van het groen kunnen blijven genieten. Kortom: “werk met de natuur in plaats van er tegen”.

Afbeeldingen

 

Contact


contact@samenwerkenaandriebergen-zeist.nl of bel naar 14 030, en kies voor gemeente Zeist, op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur. En vraag naar de contactpersoon van dit project.


 

Over het project

Gebiedsvisie Driebergen-Zeist is een gezamenlijk project van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, met Provincie Utrecht als partner, en wordt begeleid door Posad Maxwan, Cocosmos, Stadkwadraat en De Wijde Blik.

Volg ons via

Icoon Facebook    Icoon Instagram     Icoon Mail 

 

 Logo Gemeente Utrechtse Heuvelrug           ​​​​​​ Logo Gemeente Zeist            ​​​​​​Logo Provincie Utrecht     

 
Cookie-instellingen