Thema 2: Tussen dorp en stad

25-03-2024
590 keer bekeken

Driebergen, Zeist en Odijk hebben een dorps karakter en liggen in een groen gebied. Het voelt er veilig en vertrouwd. Elke plaats heeft een eigen centrum met winkels en voorzieningen: “Ik heb hier alles wat ik nodig heb”.

Tegelijkertijd zijn de plaatsen ruimtelijk goed verbonden met grotere steden, dankzij het OV en de snelweg. Vooral jongeren voelen zich sterk verbonden met de stad, omdat ze daar vaak zijn vanwege opleiding, werk, winkels of vrienden.

Dit willen betrokkenen meegeven voor de gebiedsvisie:

  • Zorg dat de bestaande dorpskernen van alle gemakken voorzien blijven.
  • Maak hier een nieuwe plek, maar wel zo dat het de bestaande kernen niet te veel beïnvloedt. Het gebied rondom het station moet een nieuwe eigen kern worden. Denk hierbij aan het vermijden van concurrentie met voorzieningen: "Trek de bestaande kernen niet leeg."
  • Bouw verschillende type huizen voor verschillende typen mensen. "Het moet een goede mix aan woningtypes, gevarieerde bebouwing en mix van bewoners zijn."

Afbeeldingen

 

Contact


contact@samenwerkenaandriebergen-zeist.nl of bel naar 14 030, en kies voor gemeente Zeist, op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur. En vraag naar de contactpersoon van dit project.


 

Over het project

Gebiedsvisie Driebergen-Zeist is een gezamenlijk project van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, met Provincie Utrecht als partner, en wordt begeleid door Posad Maxwan, Cocosmos, Stadkwadraat en De Wijde Blik.

Volg ons via

Icoon Facebook    Icoon Instagram     Icoon Mail 

 

 Logo Gemeente Utrechtse Heuvelrug           ​​​​​​ Logo Gemeente Zeist            ​​​​​​Logo Provincie Utrecht     

 
Cookie-instellingen