Participatie: wat hebben we al gedaan?

13-06-2024

Inmiddels zijn we al een tijdje onderweg in het participatietraject voor de gebiedsvisie Driebergen-Zeist. Wij praten u graag bij over het participatieproces.

De gebiedsvisie maken we als gemeenten niet alleen. We willen dit graag samen doen. We vinden uw inbreng als betrokkene belangrijk en daarom hebben we de afgelopen tijd een aantal momenten georganiseerd waarop u mee kon denken. 

  • Stakeholdergesprekken in maart-mei met grondeigenaren, grondgebruikers, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en de jongerenraad;
  • Straatgesprekken in Driebergen, Zeist en omgeving op 1 en 2 maart;
  • Online validatie over de 3 thema's voor gebiedsvisie van 25 maart tot 8 april;
  • Infomarkt over denkrichtingen voor de deelgebieden op 24 april; 
  • Themasessie natuur en ecologie voor natuur- en ecologieorganisaties op 16 mei;
  • Extra informatieavonden voor bewoners Nieuw Beerschoten en Odijkerweg op 30 april en 23 mei;
  • Online peiling over aandachtspunten van de denkrichtingen van 22 mei tot 10 juni. 

Waar staan we nu en hoe gaan we verder?
Maandag 10 juni is de online peiling over de verschillende denkrichtingen van de gebiedsvisie afgesloten. Ongeveer 350 mensen hebben de peiling ingevuld, het merendeel woont in of vlakbij het onderzoeksgebied. Verder is de meedenk-actie onder jongeren nog in volle gang. Zij kunnen hun droom over de nieuwe woonwijk bij station Driebergen-Zeist met ons te delen. En mogen hier geheel hun eigen draai aan geven. De vijf beste ideeën winnen €50! Ben je of kent u een middelbare scholier die wil meedoen aan deze winactie? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

De komende tijd werken we alle reacties op de verschillende denkrichtingen van de gebiedsvisie verder uit. En blijven we graag in gesprek met bewoners en grondeigenaren uit het gebied en met natuur- en ecologieorganisaties. Om te komen tot een concept gebiedsvisie. Na de zomer komen we bij u terug met een expositie over een mogelijk plan voor het gebied waarop door u gereageerd kan worden. 

Als alles volgens planning verloopt zal de gebiedsvisie Driebergen-Zeist begin 2025 naar de gemeenteraden gaan voor besluit.

Afbeeldingen

 

Contact


contact@samenwerkenaandriebergen-zeist.nl of bel naar 14 030, en kies voor gemeente Zeist, op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur. En vraag naar de contactpersoon van dit project.


 

Over het project

Gebiedsvisie Driebergen-Zeist is een gezamenlijk project van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, met Provincie Utrecht als partner, en wordt begeleid door Posad Maxwan, Cocosmos, Stadkwadraat en De Wijde Blik.

Volg ons via

Icoon Facebook    Icoon Instagram     Icoon Mail 

 

 Logo Gemeente Utrechtse Heuvelrug           ​​​​​​ Logo Gemeente Zeist            ​​​​​​Logo Provincie Utrecht     

 
Cookie-instellingen